5 år gammal hamburgare

Bilderna+egentligen hela inlägget är taget HÄR ifrån. Dock har jag själv satt ihop collaget + redigerat bilderna, så ni vet. Tycker dock detta är otroligt äckligt, och tänk på detta innan ni äter på mcdonalds eller andra snabbmats kedjor, det är så mycket dåligt för kroppen och det finns alltid bättre OCH godare alternativ. Har inte ätitet på mcdonalds/BK eller liknande på väldigt länge, senast jag åt var i April för vi köade för Justin, och hade inget annat i närheten, och innan det var det kanske 1 års sen. Det är otroligt lång tid, men känner heller inte att jag vill äta det heller! Förut så åt jag det typ varje dag, och man vet ju hur jag såg ut då... Så tänk på det! Åååh, vad seriös jag kände att jag blev, hehe. Var inte meningen riktig, nu känner jag mig dum.. :(
 

Så har det gått ytterligare 1 år och idag fyller min hamburgare 5 år!!! Det hela började med att jag såg ett klipp på youtube för lite mer än 5 år sedan om en hamburgare som inte blev dålig, möglade eller ”åldrades”. Tänkte att jag måste testa och se om det stämmer så den 3 oktober år 2008 for vi iväg för att köpa en Happy Meal (not so happy I think  …)

 

I början fotograferade jag den typ var och varannan dag sedan när jag märkte att det inte hände något drog jag ut på det och fotade den med någon månads mellanrum. Till slut förstod jag att den antagligen inte skulle mögla eller brytas ner naturligt utan den höll sin färg och form. Alltså både hamburgare och pommes frites. Såhär ser den alltså ut idag efter 5 års förvaring (liggande i påsen jag köpte den i stående i vår källare). Den har gått sönder lite i kanten (antagligen för att den är med mig och blir uppvisad när jag föreläser och har kurser) Här nedan ser ni ketchupen och den lilla gurkskivan som så fint är kvar. Köttet ser ut att ha vita prickar på sig och det är brödsmulor från brödet som ju såklart är lite torrt såhär efter 5 år. Det värsta är nästan ändå dessa pommes frites, tänk själv vad som händer med potatis efter ett tag. Den blir svart, just det …Men icke sa Nicke, det har inte hänt här inte utan pommesen har fortfarande samma färgkulör!

 

Många är de som har äcklats av att se den här hamburgaren med pommes frites när jag visat den ”live” och jag tror och hoppas att det faktiskt gör det väldigt mycket enklare för de att hoppa över att äta mat av dålig kvalité med tillsatser och framförallt sluta att vara ”snäll” och låta barnen äta detta! Snällare är det att ge barnen bra mat av bra kvalité på ekologiska råvaror♥ Om ni nu absolut vill ha hamburgare så laga den själva från grunden med eget bröd och egna pommes frites. Det blir verkligen en stor skillnad och du kan ju alltid testa hur länge den håller sig då i rumstemperatur … Antagligen pratar vi om dagar i stället för år!

 

Själv föredrar jag att äta en naturlig ”raw food-burgare” istället! Det går att göra vegetariska burgare med nötter och frön som bas, servera i salladsblad eller raw food-bröd med tillbehör som egengjord ketchup, ostsås, gurka, tomat och lök. Riktigt gott och FRÄSCHT!


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0