Banan-&Äpple kaka med kanel

Ingredienser:
2 bananer 
50g kvarg (ca 2 msk)
1 ägg
2 msk äppelmos
1,5 dl havregryn
1 dl kokosmjöl (eller annat mjöl)
2 krm kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
Ev. sötning (tycker dock att bananerna och äppelmoset gör det tillräckligt sött!)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda banan, kvarg, sötning, ägg och kryddor. Blanda ihop havregyn, mjöl och bakpulver och häll över i det "blöta". Blanda ihop till en kladdig deg och häll över i en bakplåtspappersklädd brödform. Grädda i mitten av ugnen i runt 30 min. Ta ut kakan och låt den svalna innan du skär upp den i bitar. Skär sedan bananpengar och lägg på toppen av kakbitarna.
 
Näringsvärde för hela satsen: 745 kalorier // 32g protein // 119g kolhydrater // 17g fett
Näringsvärde för 1 bit (Om du delar upp kakan i 8 bitar, vilket jag gjorde som också är en bra och mättande storlek): 93 kalorier // 4g protein // 15g kolhydrater // 2g fett
 
Jätte god, och nyttig såklart! :)
Kommer ej ihåg källan på detta receptet, om någon har det, länka det gärna.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carina J

Såg verkligen gott ut ,det där!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0