Bars


Hur vet man nu egentligen vilken proteinbar som är bäst? Alla har ju olika egenskaper som är bra på sitt sätt! Men först och främst skulle jag säga att smaken gemfört med sockerhalten är otroligt viktig. Jag kommer endast undersöka de på bilden + Raw Bite och fitnessguru's egna bars. 
 
Eat Natural, Peanuts, Almonds and hazelnut, 45g:
Kalorier: 246
Protein: 8g
Kolhydrater: 10g
Fett: 17g
 
Smak m.m. : Denna smaken är inte så speciell, egentligen smakar den bara nötter mer lite socker på. Detta är mycket mer åt godis sidan än protein. Tror inte ens detta är en proteinbar, utan mer energi. Som ett mellanmål eller en del av en måltid. Dock inget jag rekommenderar, lite protein, och mycket fett. Ett plus är att kolhydratshalten inte är så hög!
 
Poäng: 2/10
 
Nutrilett Premium Dark Chocolate bar, 60g:
Kalorier: 216
Protein: 14g
Kolhydrater (*Varav sockerarter): 22g *13g
Fett: 7g
 
Smak m.m. : Smaken av denna bar är underbar, jag älskar dem. En sak som är otroligt gott är att lägga den på ett fat i micron i ca 40 sek. Så smaken är toppen! Detta är också mer en energy bar än en protein bar. Detta är t.o.m en måltidsersättning. Jag skulle inte rekommendera att ta detta istället för en hel måltid, men kanske som snack eller mellanmål! Sockerhalten är rätt hög här också, vilket är synd. Medans fett procentet ligger nere. Inte massa, dock endå en del, protein, men är somsagt ingen "proteinbar".
 
Poäng: 6/10
 
Nutrilett Low Sugar Stevia, Cappuccino bar, 60g:
Kalorier: 201
Protein: 18g
Kolhydrater (*Varav sockerarter): 19g *2,5g
Fett: 6,6g
 
Smak m.m. : Som ni kan se är den låg i sockerhalt, låg i fetthalt och rätt hög i protein, vilket är bra! Få kalorier och en god smak. Dock innehåller denna stevia, vilket vissa kan tro är farligt. Jag är inte en av dom, utan älskar allt som har med stevia och göra. Det finns inget bevisat om faror, därför tror jag inte på det. Detta är ingen proteinbar, utan en måltidsersättning. Men funkar helt ok som proteinbar eftersom den har högproteinhalt och har en god smak. Bra köp!
 
Poäng: 8/10
 
Gainomax Energy bar Yoghurt/Muesli, 50g:
Kalorier: 170
Protein: 7
Kolhydrater (*Varav sockerarter): 21g *15g
Fett: 5,5g
 
Smak m.m.: Smaken är verkligen underbar, yoghurt och müsli bara smakar underbart tillsammans. Denna innehåller också 1/3 av det dagliga fiberintaget man ska ha! Det är bra. Få kalorier och lite fet. Men, mycket socker och kolydrater och lite protein. Detta är som sagt en Energy Bar och ingen protein bar, så det är egentligen inget större fel. Hade socker halten vart lägre och protein lite högre, hade den vart jätte bra.
 
Poäng: 6/10
 
Fitnessguru One Whey Bar, 55g:
Kalorier: 220
Protein: 17g
Kolhydrater (*Varav sockerarter): 22g *?
Fett: 7,5g
 
Smak m.m.: Smakerna är alla jätte goda, speciellt apple pie och coconut. Hög proteinhalt och relativt låg fetthalt. Lite kalorier, lite mycket kolhydrater. Detta klassas självklart som en proteinbar och är perfekt att ta precis efter träning. Somsagt, väldigt goda.
 
Poäng: 7.5/10
 
Gainomax proteinbar, Chocolate Orange, 60g:
Kalorier: 220
Protein: 20g
Kolhydrater (*Varav sockerarter): 22 *16g
Fett: 6,6g
 
Smak m.m.: Smaken är så sjukt god, inte för mycket kalorier, mycket protein, lite mycket socker och fett. Men herregud vad jag älskar smaken, och jag får jätte mycket energi av den, haha!
 
Poäng: 9/10
 
Naturdiet, Coco Chocolate, 58g:
Kalorier: 220
Protein: 14g
Kolhydrater (*Varav sockerarter): 25g *19g
Fett: 7g
 
Smak m.m.: Jätte god, visst, men mycket socker, fett och inte jätte bra kanske. En del protein och lite kalorier dock! Denna skulle jag faktiskt äta som mellan mål, inget annat. 
 
Poäng: 6,5/10
 
Raw Bite, Cacao:
Kalorier: 198
Protein: 5g
Kolhydrater (*Varav sockerarter): 22g
Fett: 10g
 
Smak m.m.: När man kollar på näringsvärden så ser den inte så jätte bra ut, men den är faktiskt helt ok. Naturliga tillsatser och den smakar faktiskt väldigt gott. Låg kalorihalt, kunde vart mer protein, men är en mellanmåls bar inte en proteinbar. Rekommenderar denna på kortrasterna i skolan, man får ny energi!
 
Poäng: 7/10

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kan du inte skriva var du köper dem också? :))

2013-09-27 @ 19:45:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0