DU är vacker!

 Något som vi alla är väldigt dåliga på är att ge oss själva komplimanger, låta oss vara glada och må bra. Vi ser väldigt ofta till att alla andra ska få höra posetiva grejer om sig, men när det kommer till våran egen spegelbild, då är allt fel och fult, den tröjan såg jag tjock i, och dom byxorna gjorde min rumpa minimal. Min näsa är så stor, eller gud vad trötta ögon jag - Det är saker vi dagligen säger till oss själva. Så fråga nu dig själv, allt du säger på morgonen, när du är irriterad eller över huvudtaget till dig själv, hade du sagt det till din bästa kompis? Antagligen inte, eller hur? Så det är en bra grundregel. Intalla aldrig dig själv grejer som du inte vill att andra ska tycka om sig själva.
Tips på hur du kan fylla kroppen med härlig och posetiv energi med bra tankar om dig själv:
 Sätt små stickers på din spegel där du har skrivit små komplimanger om dig själv. Det är en otroligt bra sak som alltid finns där, för spegeln använder man väldigt ofta! Läs igenom lapparna nåra gånger varje dag och tryck undan de dåliga tankarna om dig själv. Dom behövs inte, för du ska ju fylla på med ny, härlig energi!
 
 Träna - "Vid träning aktiveras tunna nervtrådar som går från muskeln till det centrala nervsystemet. Denna aktivering ger upphov till en frisättning av endorfiner." Endorfiner känner du väll igen? Det är lycka. Sprider glädje i kroppen som du mår bra av. Vill du nå ett mål i träningen, så gör vad du kan för att nå det. Vi blir alla extra glada när vi inser att vi är ett steg närmre våra drömmar och mål.
 
 Våga mer! Sitt inte hemma och önska att du gick med på den där festen, du skulle ju ha följt med. Vågat ta chansen. Jag vet att det finns tyvärr många där ute som säger nej till vännerna, att dom är för trötta för att gå ut och umgås med andra. Fast egentligen handlar det om självförtroendet. Dom känner sig inte snygga nog, fina nog, smala nog? Kanske tänker man "Ååh, när jag gått ner 10 kilo till och har min drömkropp, då kan jag följa med". Det fungerar inte så. Många tror att bara för dom når sin drömvikt, kommer också självförtroende och glädje på köpet...
 
 Umgås inte med människor som trycker ner dig. Man ska känna sig bekväm runt sina vänner och familj, sin kille och släktingar! Dom ska höja fram dig, låta dig lysa, utan att göra allt för att du ska känna dig som skit. Har du en kompis som gör att du mår skit, bryt av kontakten. Detta är en väldigt vanlig källa till osäker het och otrygghet, just ovänliga relationer.
 
 Ta emot komplimangerna! Sluta upp med att säga "Ne, du är", eller "Gud, hur kan du tycka det?"! Säger någon att du har fint hår, så har du det. Säger ingen att du har fint hår, så har du fortfarande det, punkt slut. Men om någon faktiskt påpekar det, så ska man ju tacka, ta emot och le! Så öva på att ta emot komplimanger - men glöm heller inte av att ge dom. För när du ger komplimanger, så kanske samma person ger dig en tillbaka några dagar senare + att du gör en annan människa glad.
 
 Prata ut om det - det är så bra. Har du en vän du verkligen litar på, förklara för henne hur dålig självkänsla du har. Hur låga dina tankar om dig själv kan vara - antagligen kommer hon känna lika dant. Många ungdommar har väldigt låga tankar om sig själv, även om man inte tror det! Detta kan ju leda till disskutioner mella ner, och tillslut kanske bra saker kommer ut ur det som du kan ta lärdom av!
 
Och glöm aldrig att du måste vara dig själv, man vinner inget på att vara någon man inte är. Skratta när det är rolig, gråt när du är ledsen och må bra även fast andra trycker ner dig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0