Overthinking

En otroligt dålig egenskap jag har är att jag alltid övertänker, jag övertänker allt. Det är så otroligt jobbigt. Det förstör verkligen vilken lycka som helst och man kan må hur bra som helst, och oj, plötsligt är allt skit. Man försöker tänka på annat, saker man vet är bra, men man övertänker det, och plötsligt är dom inte bra längre.
 
En sak kan gå från bra till dålig på bara några sekunder. Allt kan vara helt perfekt, men så måste man verkligen tänka över det, först blir det bara bättre och bättre, så börjar man komma in på det dåliga, så blev det plötsligt sämre, och sämre, och sämre.. Och nu är det inte ens en bra sak längre. Nu vill man inte det mer. Nu vill man tillbaka till hur det var innan, för nu är det bättre. Det man ogillade så mycket, det man inte har längre, för man har äntligen lämnat ifrån sig det. Det är det man vill ha nu - nu är det plötsligt mycket bättre. Detta kommer man ju självklart på i efterhand, när det är försent. Så på detta sättet kan man inte vinna hur man än gör. Vad man än lyckas släppa eller vad man än får, det förstörs. Eller om man kanske ser fram emot något jätte mycket, så börjar man tänka mer på det, så kommer man på, längtar jag verkligen efter detta? Hur kommer det kännas när det är över? Då är man rädd för dagen som det kommer hända. Det man har längtat så efter. För man vet att efter, då är det så jobbigt, och det enda man kan göra är att längta tillbaka.
 
Men det händer också i vardagen. Man kanske känner sig skitsugen på att träna helt plötsligt, man byter om, äter lite och fixar sig för gymmet. Men så börjar man tänka mer på det. Svettlukten där inne, hur man inte kommer kunna andas medans man springer, hur jobbigt det kommer vara att gå från maskin till maskin, hur man vill tillbaka till datorn och nu är det inte kul längre.. Därför så har jag som regel att när jag ska träna, så går jag och tränar direkt. Jag skjuter inte upp det. Så är det med alla grejer jag ska göra. Jag kan inte låta mig själv att tänka över det. Att övertänka tar bort ens lycka, det gör det. Kan inte tänka mig en enda gång som det faktiskt är en bra egenskap. Jag är också säker på att jag inte är den enda som gör det, eller hur? Tror att det finns ganska många som faktiskt övertänker. Det är så synd, för man vill ju inte göra det - men man kan inte göra något åt saken. Livet blir bara sämre och mer fucked up ju mer tiden går, det är sant att tiden var lättare när man var mindre, det kommer alltid vara så. Men det är bara för att man inte har kunskaper, vet saker. Man kan inte förutspå vad som kommer hända och vad man kan må dåligt över. Så egentligen handlar allt om hur vi tänker, det sitter i det psykiska, inte om hur alla andra var och vad man brydde sig om.. 

Kommentarer
Postat av: linnea

vad har du för kamera och vart redigerar du dina bilder?

Svar: Canon eos 1100D, Photoshop CS6. :)
Ida Lager

2013-09-23 @ 17:00:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0